Home > Malaysia Cup 2009 > PBO Readers Shouts!

PBO Readers Shouts!

October 29, 2009 Leave a comment Go to comments
Categories: Malaysia Cup 2009
  1. October 29, 2009 at 3:39 PM

    Lousy game played by Negri eventhough they won against Tganu. I dont think N9 has the quality to win the Piala Malaysia. You have a professional player who cannot shoot with his right foot. That is rubbish

  2. October 29, 2009 at 4:34 PM

    thanks for your kind comments mate, i bet you’re one of those who came to the stadium once in a blue moon eh? stick to epl mate.. malaysian football don’t need you.

  3. October 29, 2009 at 5:26 PM

    Malaysian football don’t need me. True.
    I go to the stadium once in a blue moon. True.
    i stick to EPL. False. I follow good football, and that includes english league 2 if it is good.

    Most of the time, I watch malaysian football on tele. I was really excited watching last year final Kedah vs Selangor.

    OK, regardless of who we support, we have to admit the game was bad. No free flow of football, weird refereeing decision.

    We malaysians, have to admit that we are poor at techniques, poor at fitness. Look at the first touches. Apart from Hairuddin & Adha. Look at the level of fitness.

    We have to admit, that at school, we were never taught the right technique. We have fields in almost every school, play 7 times a week, but why can’t we improve? The europeans play once a week. Once a week, and the school has to pay to use the facility. But how come once a week is better than 7 times a week?

    All these are things we need to ponder. My family are great fans of malaysian football. We never missed the weekend malaysian football on the tele. I went to Negri wanted to support N9, but the game was bad. It was just bad, and we have to admit that.

  4. aku la
    October 30, 2009 at 3:01 AM

    tak kisah la cik zakarias oi….janji kitorang enjoy minat kitorang, lain orang lain minatnya dan lain semangatnya. Kami punyai minat campur semangat patriotik kami yang tersendiri dan sentiasa menyokong pasukan negeri dan negara kami, so itu masing-masing kan? Dari segi teknikalnya kita kena fikirla sendiri, dah memang kita jauh beberapa puluh tahun ke belakang mereka kan? Dahtentu bolasaepak mereka lebih maju.
    Kesimpulannya kalau kita sendiri tak support bola kita, memang tak dapat la orang England nak sokong kita sebab kita ni hanya bekas tanah jajahan mereka tul tak? Lain la kita, bekas tanah jajahan British la katakan. Mind set mesti la British tul tak encik snomed

  5. October 30, 2009 at 9:50 AM

    tapi kita pernah kena jajah dengan jepun. portugis, belanda. fuh, semua terer2 tuh.

    aku memang follow bola sepak malaysia. Family aku pun ada yang main bola sepak professional di malaysia.

    Tak kisah la tu, tapi aku rasa game NS v terengganu tu antara game paling teruk aku pernah tengok. Tengok NS zaman wong sai kong tu kira best ape. Zaman tu sampai semi juga. Main pun syok. freekick pun bertalu-talu masuk. Kenapa NS sekarang tak main macam zaman tu? takde la kena kondem.

    seperti kata adik aku
    tu la
    dr kecik sll je tgk bola msia
    tp dr kecik smpai besar gak r
    akan dpt komen yg sama dr ayah

    ‘awat la depa main mcm budak skola..apa la!’

    but then, when next week match aired, we still watch it together as if it is the most exciting show ever’
    and i think what we enjoy most is the quality time we watch the match together and comment it!(kat rumah or stadium ..)

    adalah tak adil untuk sedara/sedari kata saya tak follow. The fact is, memang NS skrg main tak sebest dulu. Jadi, penyokong kena la jujur, bagi tau player supaya depa ni improve. Walaupun menang, kita nak improvement. Apa guna menang, kalau kualiti tak naik.

  6. October 30, 2009 at 12:25 PM

    sokong team ngn performance team adalah 2 benda yg berbeza. xboleh la nak kata sbb orang nih kondem kita orang nih xsupport team kita. orang kondem sebab orang demand prestasi yang lebih baik, nanti team kita akan boleh improve. lagipon ini bukan game bodoh2 tiap2 minggu, ni game semi-final. xkan la orang expect same macam game2 tiap minggu?

    ini kalau orang kondem pon xboleh memang syok sendiri la.

    so sebagai true fan mcm ko, korg la yang sepatutnye pressure team korg kasik diorang main best sikit.

    dari kecik sampai besar tengok bola, xkan xboleh nilai sendiri?

  7. October 30, 2009 at 2:59 PM

    yerlah, kedah je la yang main cantik…ala-ala Brazil gitu tak pun ala-ala St. Kitts

  8. October 30, 2009 at 3:36 PM

    dude, am super busy right now but my suggestion is why dont you come down every week to watch them play before making judgements.. your views are unfair and unjust. banyakkan muhasabah diri.

  9. November 1, 2009 at 7:37 AM

    Tahniah buat pasukan NS yang selamat ke final. Tak sempat tengok game semalam. All the best.

  10. November 2, 2009 at 2:29 PM

    elo, mana pi tuan blogger ni. tak mau update ke? dah menang dah ni. tukar a poll menang final ke tak.

  11. November 7, 2009 at 11:26 PM

    Tahniah team NS kerana menang. Jentera serangan sangat baik, defend OK. Managed to snuff out Indra Putra. That was good. Good scoreline, 3-1.

    Hope the players focus on the football, and avoid living a controversial life… I see good future in NS team, if they can maintain good quality. Special acknowledgement to Hairudin & No 6.

  12. November 16, 2009 at 4:25 AM

    snomed, bilo mau update nih…~
    sibuk ngedit ko? :p

  13. isa samad
    November 29, 2009 at 10:17 AM

    tuan tanah sibuk na tu…

    bia dio rehat pueh2 dl…

  14. penakluk raja
    December 10, 2009 at 1:54 PM

    lamo bona nunggu update ni bro..

  15. January 4, 2010 at 11:55 PM

    mari meramaikan stadium paroi hujung minggu ini bagi perlawanan piala sumbangsih. wei owner, update la wei, season nak mula dah

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: